Werken bij Invite

Open jouw deur naar nieuwe kansen Kom jij een bijdrage leveren aan onze maatschappelijke missie? Lees dan snel verder welke uitdagende functies voor jou zijn weggelegd. Open jouw deur naar nieuwe kansen binnen de Invite family!

Hoe ziet een dag als Intercedent eruit?

De dag begint met een vers kopje koffie. Samen met je team bespreek je de doelen van de dag. Je gaat in gesprek met werkzoekenden om erachter te komen wat hun ideale baan is. Hier start jouw bemiddelingstraject met de kandidaat. Vervolgens ga je matchen! Als intercedent recruiter ga je kijken welke aanvragen passen bij de wensen van de kandidaat en je gaat de kandidaat voorstellen bij relaties of potentiële klanten. Samen met je team ga je op een creatieve wijze activiteiten ontplooien om potentiële klanten te binden. Je kruipt in de rol van accountmanager. Op creatieve en succesvolle wijze onderhoud je het contact met (bestaande) relaties. Ook ga je regelmatig langs om de voortgang te bespreken door middel van projectevaluaties. Met jouw kennis van de (arbeids)markt en de branche ben jij in staat relaties en kandidaten van informatie te voorzien, je fungeert als ware sparringpartner. Je houdt je daarnaast ook bezig met bijkomende HR-werkzaamheden.

Neem contact met ons op

Wil jij de groei van onze (nieuwe) kantoren mee realiseren en zoek je afwisselende baan waarbij een dag nooit hetzelfde is? Dan kom ik graag met je in contact. Mijn naam is Bram en ik ben Corporate Recruiter bij Invite! Hopelijk heb je al een beeld gekregen van onze mooie organisatie, maar persoonlijk vertel ik je er natuurlijk graag meer over! Stuur gerust jouw vragen naar: b.wennekers@invitejobs.nl of neem telefonisch contact op 077-2061175.

Opleidingstraject Intercedent

Verbeteren is een van onze kernwaarden. Ontwikkelen doe je samen en daarom vinden we het belangrijk dat onze nieuwe collega’s op een leuke en interactieve manier kennis maken met werken bij Invite.

De eerste vier weken staan in het teken van de onboarding, oftewel het inwerktraject. Dat wil zeggen dat wij jou als young professional in vier weken klaarstomen om succesvol te functioneren binnen jouw nieuwe team van enthousiaste collega Intercedenten. Deze vier weken hoef je trouwens niet te zien als een ‘schoolweek’, want we wisselen de informatie veelvuldig af met de praktijk. Je draait mee op jouw vestiging en gaandeweg krijg je meer bagage om jouw functie goed te kunnen uitvoeren onder het mom van learning on the job.

Onze kernwaarden

Trots

Stralen doen we van trots. Wij zijn trots. Op elkaar en onszelf, wat wij bereikt hebben en nog gaan bereiken. Dat laten we ook zien. Actief op onze eigen enthousiaste manier. Wij laten zien wie wij zijn.

Betrokken

Menselijk zijn we voor elkaar. Betrokken zijn bij elkaar, onze klanten en kandidaten is
belangrijk. Door oprechte interesse in elkaar zijn wij op de hoogte van alles wat speelt en maken daardoor het verschil. Vanuit gelijkheid geven en nemen wij respect en loyaliteit. Daarmee bouwen wij de duurzame relaties die iets toevoegen.

Samen

We zijn een familiebedrijf. Dat merk je aan alles. Onze manier van aanpakken en doorpakken. Dat doen we samen als één. Ook met onze klanten. In onze familie geven wij elkaar vertrouwen, zodat wij de beste resultaten behalen. Ongeacht waar wij zijn, want het succes dat bereikt wordt is óns succes. Samen zorgen we ervoor dat wij betrouwbaar zijn en ook dat wij op een plezierige en humorvolle manier samenwerken.

Verbeteren

We zoeken, creëren en grijpen kansen. Er zijn altijd kansen om het beter te doen. Daar gaan wij dan ook samen voor. Zodat wij altijd blijven groeien en ontwikkelen. Als bedrijf en mensen. Actief zoeken wij naar manieren om slimmer en efficiënter te werken. Ook zoeken wij Steeds continu naar commerciële kansen en grijpen die aan. Verandering hoort bij het leven. Wij passen ons gedrag en onze manier van werken aan op de veranderingen. Alles met een doel. Altijd net iets beter dan de vorige keer.