• Full time
  • Venlo

Site Invite

Wat ga je doen? 

Als assistent Teamleider ben je op de Turkije afdeling mede verantwoordelijk voor het coördineren van en leiding geven aan de dagelijkse operatie. Het zorgen voor de dagelijkse planning van de transporten behoort tot het takenpakket. Samen met de teamleider zorg je voor een juiste bezetting en draag je bij aan procesoptimalisatie. Je dagelijkse werkzaamheden zullen o.a. bestaan uit het plannen en voorbereiden van de export vertrekken. Je bent verantwoordelijk voor het afhandelen van de exportzendingen, het opmaken van de transportbescheiden en het verrichten van de benodigde administratie, facturatie en communicatie met betrekking tot de zendingen van de klanten, agenten en vervoerders. Je zal intensief samen werken met onze accountmanager Turkije.

Onze relatie is een logistieke dienstverlening die onder andere vanuit de locatie Venlo de klanten volledige oplossingen aanbied voor Europese expeditie over de weg. Ze hebben een uniek shuttlesysteem ontwikkeld met vaste vertrekdagen/-tijden en gegarandeerde korte doorlooptijden die ervoor zorgen dat de goederen op tijd aankomen. Om deze road forwarding oplossingen te faciliteren beschikken ze over een uitgebreid Europees netwerk van collega kantoren.

Wat vragen wij van jou?

De Assistent Teamleider/Transportplanner die wij zoeken heeft reeds enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie in het transport en kent de Turkse vervoersmarkt. Je bent communicatief sterk, klantgericht en hebt goede sociale vaardigheden. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Turks is een eis. In deze functie is het belangrijk dat je goed overzicht kan bewaren, administratief sterk bent en proactief kan reageren. Daarnaast heb je kennis van en affiniteit met de markt voor wegtransport en transportdocumenten.

Wat bieden wij jou? 

Het betreft een fulltime functie in dagdienst. De werktijden zijn van 8:30 tot 17:00 uur. Je ontvangt direct een contract bij onze opdrachtgever en bij gebleken geschiktheid is er een grote kans op een vast contract. Het salaris wordt bepaald aan de hand van leeftijd en ervaring tussen de €2500 en €4000.

Wij bieden een uitdagende functie binnen een dynamische groeiende organisatie met een collegiale werksfeer en ruimte voor eigen inbreng, initiatief en groei. Je ontvangt een flexibel arbeidsvoorwaardenpakket een persoonlijk flex budget. Je werkt 40 uur per week voor een markt conform salaris dat past bij de ervaring/expertise die je meebrengt. Je komt te werken in een deskundig team, waarmee je samen elke dag aan een positief resultaat werkt. Een goede samenwerking, collegialiteit evenals met plezier naar je werk gaan staan bij ons hoog in het vaandel!

Heb je interesse? Reageer dan door te klikken op de sollicitatiebutton of neem contact op met onze vestiging in Venlo (077 820 03 33).

Wie is Invite:

Wij, Invite, zijn een regionaal, jong en energiek bedrijf. Wij zijn sinds 2010 gespecialiseerd in uitzenden, detachering en werving & selectie binnen met name de logistiek, industrie en administratie.

Wij zijn gevestigd in Noord en Midden Limburg in Venlo, Venray, Tegelen, Reuver, Roermond & Panningen. Wij zijn er voor regionale banen, voor tijdelijk en vast werk, van VMBO tot HBO niveau.

Werken via Invite is gewoon goed geregeld! Werkt lokaal, voor elkaar! Wij kennen onze kandidaten en opdrachtgevers, denken mee en luisteren naar de wensen en behoeften van beide partijen om zo de beste match te maken.